Att vara barn

Falköping

En vanlig dag på Klinten

Frukost

Frukosten äts inomhus, ofta med tända ljus på bordet, för att barnen ska få en lugn och harmonisk start på dagen. Frukosten varierar mellan olika sorters gröt, fil och ägg. Till detta serveras oftast hembakt bröd. Varje vecka hjälper barnen till att baka bröd tillsammans med en pedagog.

Utevistelse

Varje vecka har vi minst en utedag då all verksamhet efter frukosten förläggs utomhus. Dessa dagar går vi ofta på utflykt i närområdet där barnen får utforska naturen och djurlivet. Övrig utevistelse tillbringar vi på vår fantastiska utegård där barnen leker, klättrar, springer och undersöker allt vad naturen har att erbjuda.

Samling och fruktstund

Två dagar i veckan har vi samling i mindre grupper utifrån varje barns utveckling och intresse. Dessa dagar kretsar innehållet i samlingarna kring svenska/språkutveckling och matematik.

Övriga dagar har vi gemensam samling för att stärka gruppkänslan. Under dessa samlingar har vi sång, rytmik, rörelse och naturvetenskapliga experiment.

Lunch

Lunchen äts utomhus under hela sommarhalvåret. Under vintern, då små händer snabbt blir kalla, äter vi lunch inomhus. Under våra utedagar tillagas maten utomhus över öppen eld. Maten vi äter på Klinten är till mycket stor del ekologisk och närproducerad.

Vila

De små barnen sover utomhus i vagnar efter lunchen varje dag året runt. De äldre barnen har under tiden uppevila med någon aktivitet som exempelvis massage eller högläsning tillsammans med en pedagog.

Mellanmål

Mellanmålet äts ofta utomhus. Under mellanmålet reflekterar vi ofta om vad som hänt under dagen. Till mellanmålet har även våra fritidsbarn kommit med bussen från skolan. Efter mellanmålet kan fritidsbarnen slappna av på en utflykt i skogen, eller leka tillsammans med sina småsyskon och andra vänner på förskolan.

Ring oss dagtid: 0702509705

Kvällstid: 0515-72 52 68 (Lotta Karlberg)

Maila oss: kontakt@forskolanklinten.se

Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/groups/53996474310/?fref=ts